8 Kasım 2012 Perşembe

Kilo vermek için ne yapmalıyım?

Kilo vermek için ne yapmalıyım?

Kilo vermek için ne yapmalıyım?
Kilo vermek için ne yapmalıyım?
Yaptığınız diyetler büyük ihtimalle çok düşük kalorili diyetlerdir (1000 – 1200 arası düşük), dolayısıyla başta süratli bir şekilde kilo verebilirsiniz ama muhtemelen kas verirsiniz, yağlar kalır. Zaten bir zaman sonra (2-3 hafta) kilo verememeye başlarsınız, çünkü vücudunuz ‘savaş çıktı, kıtlık var, tüm yağları saklamalıyım!’ sendromuna girer. Karın ve diğer bölgelerden yağ bazında kilo vermek ve sarkmayı önlemeniz için yapmanız gerekenler:

  • İşlenmiş tüm yağlardan uzak durun, sadece sızma zeytinyağı ve soğuk sıkılmış organik hindistan cevizi yağı kullanın.(Life Co dan bulabilirsiniz) Günde muhakkak 2-3 (kilonuza göre) çorba kaşığı bu yağlardan tüketmeniz gerekiyor. Hindistan cevizi yağı şifalı olmakla beraber, yağ yakımında çok etkili. Diğer yağları kullandığınız gibi kullanabilirsiniz. Duman çıkma ısısına getirmeden kullanmaya dikkat edin. Ayrıca, yüzünüze, vücudunuza ve saçlarınıza nemlendirici/besleyici olarak da kullanmanızı tavsiye ederim. Ben kullanıyorum, çok memnunum.
  • Günde 4 porsiyon karbonhidrat yemelisiniz AMA işlenmiş, beyaz karbonhidratlardan değil. Tam çavdar ekmeği, tam buğday ekmeği,tam buğday makarna ( Barilla veya De Ceccho benim sevdiğim markalar) bulgur, kahverengi pirinç, wild rice, karabuğday, aşurelik buğday yiyebilirsiniz.
1 porsiyon karbonhidrat = 1 dilim ekmek veya 1/2 su bardağı dolusu pişmiş pilav yada makarna, veya 1 ufak boy tam buğday tortilla (dürüm)
Farkındaysanız kepek, grisini ve simit bu listede yok. Kepek unu, beyaz una kepek karıştırılarak yapılıyor ve ayrıca fazlası kansızlığa sebep olabilir. Grisini evde kendiniz yapmadığınız sürece işlenmiş bir gıda, simit ise beyaz undan olduğu için kan şekerinin dengesini bozabilir ve yedikten biraz sonra daha fazla acıkmanızı ve şekerli gıda isteğinizi artırabilir.
  • Günde muhakkak doyurucu 3 öğün yemelisiniz. 2 ara öğün yapabilirsiniz, bunların biri 1/2 avuç dolusu ceviz, badem, fındık, ayçiçek ve kabak çekirdeği gibi kuruyemiş olsun. Diğeri 1 meyve ve yanında biraz peynir, veya yoğurt, veya 1 bardak ayran olabilir. (Domates ve salatalık da meyve sayılıyor)
  • Her öğün muhakkak bir parça protein yemelisiniz. (Avucunuzun ortası büyüklüğünde et, balık, tavuk, veya 1-2 yumurta, veya kurubaklagillerden) (Kurubaklagillerden yerken, yanında muhakkak 1-2 kaşık bulgur veya kahverengi pirinç pilavı yiyin, böylece tam bir protein yemiş oluyorsunuz ve bu da size gereken besin, enerji ve tokluğu sağlayacaktır.
  •  Akşam yemeğinizi erken yemeye özen gösterin ve ertesi gün kahvaltıya kadar artık başka birşey yemeyin. Gün içinde doyurucu ve dengeli yerseniz, akşam bir şey yeme isteği olmamalı.
  • Tabağınızın yarısı salata ve sebze dolu olsun.
  • Hergün muhakkak 2 çorba kaşığı dolusu öğütülmüş keten tohumu yiyin. Salatalara serpiştirin, cacığa karıştırın, smoothielere karıştırın.
  •  Haftada 2-3 gün spor yapmaya gayret edin, hiç olmadı her sabah 1 tane karın hareketi seçin (pilates sitelerine girip seçebilirsiniz), 20-30 tekrar yapın.
  •  Günde 8 bardak ılık su için, bu 8 bardağın 3′ünün içine 1 çorba kaşığı elma sirkesi karıştırın.
  •  Fastfood’dan, Coca Cola ve türevleri gibi içeceklerden kesinlikle uzak durun.
İyi şanslar!

0 yorum:

Yorum Gönder