28 Aralık 2012 Cuma

Zayıflama Yöntemleri Nelerdir?

Zayıflama YöntemleriÇağımızın en büyük sorunlarından biri şişmanlık/obezite. Medyanın da sunduğu ideal insan bedeni tipinin inceliği neredeyse herkesi zayıflama yöntemlerini araştırarak kilo verme için arayışa sokuyor. Bu amaçla sağlık ve estetik alanında çalışan uzmanlar çeşitli gruplara ve kişileri uygun yöntemler ve teknikler sunuyorlar. Doktorlar, diyetisyenler ve estetisyenler insanların ideal kiloya ulaşmaları, ideal fiziksel görüntüye kavuşmaları ve bunu en kolay ve acısız şekilde yapmaları için çalışıyorlar.
Yaygın kilo verme yöntemlerini aşağıda sizin için inceledik. Bu teknikler genellikle birbirine destek olarak birlikte kullanılmaktadır.

Diyetler
Diyetler ömür boyu sürecek kalıcı bir beslenme alışkanlıkları silsilesi olabildiği gibi, dönemsel olarak, belli miktarda kiloyu verinceye kadar uyulması gereken kuralları da içerebilir. Bazı temel beslenme alışkanlıklarını değiştirerek sağlıklı kiloyu korumak da mümkün. Ama tedavi edici ve kilo verme amaçlı durumlarda ekstra yaptırımlar gerekir.
Atkins, Dukan, Karatay, Taş Devri, 17 Gün Diyeti gibi diyetler dönem dönem gündeme gelerek uygulanmakta ve bazıları için son derece işe yarar sonuçlar vermektedir. Bizler sağlığınızı ilgilendiren her konuda olduğu gibi beslenme alışkanlıklarımızla ilgili bu konularda da radikal değişikliklere gitmeden önce uzman bir diyetisyene başvurmanızı tavsiye ediyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder