7 Haziran 2012 Perşembe

İştah Kontrolü için Lida


İştahınızı kontrol altında tutmak için öncelikle lida hapını denemelisiniz. Fazla kilolarınızdan kuurtulmak ve daha sağlıklı olmak için yapmanız gereken sadece diyet yada spor değildir. Diyet yaparken bir süre sonra sağlığınızdan olabilirsiniz. Yani düzenli şekilde spor yaparak kilo vermek mümkün fakat tekrar bırakıldığı anda kilo almaya başlarsınız. Bu yüzden dengeli şekilde kilo vermek istiyorsanız sadece diyetet yetersiz kalabilir. Bunun için yapılacak tek şeyin lida hapı olduğunu söylemek isteriz. Lida kapsülleri sayesinde kısa sürede kilo veri,rken daha sağlıklı da olacaksınız. Lida hapları ile kilo vermek aslında çok kolay olmakla beraber dahada güvenlidir. Lida kapsüllerini denedikten sonra vazgeçemyeceksiniz.
Nabzın belirlenmesini takiben, “hedef kalp atımı”nın belirlenmesi gerekecektir. Hedef kalp atımı, dinlenme anında ve de tam kapasitede çalışma anındaki nabız sayıları arasındaki farkın %50-85 aralığına dinlenme anında belirlenen nabzın eklenmesi şeklinde belirlenmektedir. Bu hedef kalp atımının belirlenmesi ve aerobik egzersiz bu kalp atımı sayısına ulaşılması son derece önemlidir. Zira araştırmalar hedef kalp atımına ulaşılan aerobik egzersizlerin yağ yakılmasında en etkili egzersizler olduğunu diğer ifade ile egzersizin gerçek fonksiyonunu ortaya koyabildiğini belirtmektedir.
40 yaşlarında bir adamın dinlenme durumunda belirlenen nabız sayısının 70, aerobik antrenmanını takiben kalbinin en fazla çalışmasıyla belirlenen nabız sayısının yani egzersiz nabzının da 180 olduğunu var sayalım.  Yani örneğimizdeki 40 yaşındaki bireyin çalışmasında nabız sayısının 125-163 sınırları arasına ulaşması ile aerobik çalışma gerçekten etkili olarak kabul edilmektedir. Dolayısıyla kalp ve damar sağlığına etkiyebilecek ve onu geliştirebilecek kapasiteye ulaşmış sayılmaktadır. Ancak çok doğaldır ki bir bireyin aşırı kiloları ile aerobik çalışma ve spora yeni adım atması sonucu %50-%85 aralığına erişmesi hem çok zordur ve hem de kalp ve damar sağlığı açısından bu aralığa birden erişim son derece sakıncalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder