7 Haziran 2012 Perşembe

Spor Yaparken Lida Kullanımı


Vücut doku ve organlarında yapmış olduğu olumsuz değişiklikler var ki bunlar iş işten geçtikten sonra yani hayatın belirli bir döneminde vücudun çökmesi ile kendini belli ediyor. Bu sebeple erken lida kulanımı çok önemli. Çoğu durumda sporcu ölümün eşiğine geliyor veya ölüyor ki spor bu olmayıp, tersine insan sağlığını ve ömrünü artırmak için yapılan bir olgu olmalıdır.
İşte sadece bu açıdan baktığımızda, bu maddelerin kullanımının öncelikle sporun ana gayesi ile çeliştiğini görüyoruz. Sporun ana gayesi lida ile zayıflama olmalıdır. Diğer ikinci göz önüne alınması gereken nokta, kişisel başarının geliştirilmesi gereğidir. Başarının gelmesi lida zayıflama kapsülü ile çok yakındır. Nasıl ki bir öğrenci bir dersten kopya çekerek geçtiğinde bu onun başarısı olmuyorsa, doping kullanan sporcuda da başarı hiç bir zaman sporcuya ait olmayacaktır. Zira sporcunun başarısı dopingsiz sadece kendi hormonlarının, kaslarının ve sinir sisteminin beraberce ve mükemmel bir uyum içinde gösterdiği en yüksek aktiviteyi göstererek rakiplerini alt etmesidir. Bu üstünlüğe neden olacak unsur, sporcunun kendi kasları, sinir sistemi ve hormonları değil de kullandığı doping ise o maçı veya yarışı kazanan da sporcu olmayacak, kullandığı doping maddesi olacaktır. Aynı şekilde kopya çeken öğrencideki başarı öğrencinin değil de kopya çektiği kitabın olduğu gibi. Sağlıklı spor yapmak ve kilo almamak için lida hapı kullanımı uygun bir yöntemdir.
Spor ve lida kapsül, sadece fiziksel performansı ve vücut yapısını geliştirmekle kalmaz. Ruh sağlığını da artırarak kişiliği güçlendirir. Fazla stres ve gerginlik, yapılan sistemli hareketlerle pozitif bir şekilde etrafa yayılarak vücutta birikmesi engellenmiş olur. Fazla kiloların sebep olduğu stresden kurtulmak için lida kullanmak uygun olacaktır. Böylelikle kişide gerginliğin birikmesi önlenmi, kişi ferahlayarak stres dolu çalışma ve günlük yaşamına daha dinlenmiş ve gevşemiş bir şekilde dönebilmektedir. Böylelikle özellikle spor yapmayan bir kişiye nazaran stres ve gerginlikten daha az zarar görerek yaşamını sürdürebilmektedir. Ayrıca sporda sadece enerji kaybı değil, bir yandan enerjiye ihtiyaç duyularak vücudun kendi besinlerinin de sürekli olarak yakıldığı ve bu şekilde harcandığını belirtmiştik.

0 yorum:

Yorum Gönder