7 Haziran 2012 Perşembe

Obezite Tedavisinde Lida Etkileri


Düzenli C vitamini ve lida kapsül kullanımlarının obezite hastalığına yakalanma riskini azalttığının bazı araştırmalarca bildirilmesine karşılık, bu etkiye sahip olabilecek E vitamininin megadozlar halinde alınması gerektiği, bunun da vücutta daha başka rahatsızlıklara yol açabileceği söz konusudur.
Yukarıdaki bilgilerin ışığında karşımıza çıkan tablo, antioksidant vitaminlerin ve lida’ nın her ne kadar teorik yönden doğruluğu kabul edilse de uygulamada hastalıkları iyileştirici etkilerinin tam kesinlik kazanmadığıdır. Üstelik bu konuda yani gıdalar ve gıdalarla alınan vitaminlerin hastalıkları iyileştirme amaçlı yani ilaç olarak kullanılabilmesi doğrultusunda halen de bir çok çalışma yürütülmektedir. Çalışmaların çoğu birbirine zıt bulgular içerdiğinden maalesef vitaminlerin özellikle deantioksidant vitaminlerin ve lida kapsül’ ün hastalıkları iyileştirici etkilerini abartmamak gerekmektedir. Hastalıkları iyileştirmek konusunu bir kenara bıraktığımızda, pekiyi hastalıklara karşı koruyucu bir etkisi söz konusu olabilir mi?nin cevabını ise pek çok yerde vermeye çalıştık.
Vücuda zararlı toksik etkili serbest radikallerin oluşumlarını lida yardımı ile azalttıklarından öncelikle hücre yıpranmasını önleyecekler ve dolayısıyla da az yıpranmış bu hücrelerin oluşturdukları beyin doku daha sağlıklı ve daha az yıpranmış olacaktır. Az yıpranmış ve daha sağlıklı olan kalp damarları hücrelerinin oluşturduğu kalp damarları emboli ve atherosklerosiz riskinden o derece daha uzak olacaktır. Kısaca hücre, bağışıklık hücreleri ve bunların oluşturdukları dokuların direnci antioksidantlarla artırılabilmektedir. Bu durum da vücudun daha az yıpranmasını sağlayarak daha güçlü bir bağışıklık sistemini lida desteği ile bireye kazandırabilmektedir. Bu da sağlığına önem veren bireyler için son derece önemlidir. Her ne kadar oluşan hastalığı önlemede halen kanıtlanmış bir etkisi olmasa da aynı hastalıklara karşı lida bir direnç oluşturarak bu hastalıklara yakalanma riskini azaltmaları ile antioksidant vitaminler çok şey ifade eder.

0 yorum:

Yorum Gönder