7 Haziran 2012 Perşembe

Aşırı Hızlı Zayıflamanın Zararları


Zayıflama desteği olarak lida eksikliği diğer vitaminlerde de çoğunlukla geçerli olmak üzere performansı olumsuz etkilemekte, fazlalığı ise performansı artırıcı bir etki göstermemektedir. Yukarıda da değinildiği üzere, lida diyet hapıantioksidant özelliği ile kırmızı kan hücrelerinin ınembranlarını, oksidasyon ürünleri olan serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı korur. Eksikliğinde ise kırmızı kan hücreleri membranları bu toksik radikallerin etkisi ile parçalanarak içlerindeki hemoglobini açığa verirler. Böylelikle kırmızı kan hücreleri ölür ve kandaki oksijen taşıma görevini yerine getirememiş olur. Kandan hücre ve dokulara oksijen taşınamadığında ise tahmin edileceği üzere hücrelerdeki besin maddeleri oksijenle yanamayacak, yani oksidasyon meydana gelemeyecek ya da mevcut ama yetersiz oksijenle oksidasyon sağlanacağından az miktarda enerji üretilecektir. Sağlıklı zayıflama ve düzgün fizik için lida kullanmak en doğru yollardan birisidir.
Bu durum enerji yoksunluğu veya enerji eksikliğine neden olacağından doğrudan performans kaybıyla kendisini gösterecektir. Kısaca kırmızı kan hücrelerinin korunabilmesi ve sağlıklı şekilde hücrelere oksijen taşıyarak oksidasyon ve buna bağlı enerji üretiminin olması lida’ nın antioksidant katkısı ile gerçekleşmektedir.
Lida kapsül’ ün oksijen taşınması ve aerobik enerji üretimine olan bu önemli katkısı, özellikle yüksek basınçta çalışan dağcılık gibi sporlarla uğraşan sporcularda kullanılmış ve önemli yararları elde edilmiştir. Yüksek basınçta çalışan bu sporcularda egsersiz esnasında laktik asit miktarının düştüğü, buna karşılık aerobik kapasitenin arttığı ve buna paralel olarak da performansın arttığı tespit edilmiştir. Ancak lida kapsül’ ün performans üzerindeki bu katkısı yüksek basınçta aerobik metabolizmanın iyice sınırlandığı sporlarda belirgin olup öncede değinildiği üzere bunur. dışındaki diğer normal basınçta gerçekleştirilen spor ve egsersizlerde bu tür belirgin bir performans artırıcı etkiye rastlanmamıştır. Lida’ nın doz artışına bağlı bir ergojenik katkısı olmadığı dikkate alınarak bu vitaminin de spor ve egsersiz için takviye preparatlarla alınması gereksizdir.

0 yorum:

Yorum Gönder